Typography is the art and technique of arranging type to make written language most appealing to learning and recognition. The arrangement of type involves selecting typefaces, size, line length, leading, tracking, and kerning.
Typography is performed by typesetters, compositors, typographers, graphic designers, art directors, manga artists, comic book artists, graffiti artists, clerical workers, and everyone who arranges type for a product. Until the Digital Age, typography was a specialized occupation.
Before characters, fonts and typefaces were introduced, people expressed their thoughts through pictographs, a collection of pictures and symbols.
Later pictographs substituted to ideograph, a more sophisticated and linear way of communication.
There were also a set of fonts that come with Microsoft’s Internet Explorer package, which includes: Andale Mono, Arial, Arial Black, Comic Sans, Courier New, Georgia, Impact, Times New Roman, Trebuchet, Verdana and Wingdings.
heil, hitler!!!
ReplyDeletePiškótové cesto
Deletekutinka - bez fotkykutinka, 19. februára 2010
Je to recept na zaručene najlepšie piškótové cesto na svete!! Nepamätám si, odkiaľ ho mám, ale odkedy som ho vyskúšala, iný nepoužívam. Cesto je tak dobré, že nepotrebuje ani plnku (ako povedala moja svokra :-). Je to ideálne cesto na ľahkú tortu, najmä pre deti výborne stráviteľné. Keďže sa v našej veľkej rodine stále niečo oslavuje a ja milujem piecť koláče a torty, použila som ho už na snáď na všetky spôsoby a vždy sa osvedčilo.
Suroviny
200 g
cukor kryštál
1 dcl
voda
4 ks
vajcia
1 dcl
olej
200 g
hladká múka
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
prasok do peciva
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
alebo
Postup
1
Štyri žĺtka vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom na penisto.
2
Pridáme vodu a olej a dobre premiešame.
3
Prisypeme preosiatu múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva (ja dávam trošku menej ako jeden).
4
Nakoniec zľahka vmiešame sneh zo štyroch bielkov.
5
Pečiem na 180 stupňoch (elektrická rúra). Čas presne neviem, po pol hodine pozerám, ak sa mi zdá zvrchu uz pekne zafarbené, pichnem do stredu drevenou spajdlou, keď je suchá, cesto je hotové, ak sa obalí cestom, treba este nechať. POZOR!! Neotvárať rúru príliš skoro, aby cesto nespľaslo.
ich liebe dich, mein Furher!!!
ReplyDelete